Welkom bij mijn pagina met bijzondere links naar een aantal kunst-gerelateerde initiatieven. Wil je hier ook graag een link geplaatst zien, mail me dan.

 

De UnitAcademie (Nijmegen) wil aandacht besteden aan jongeren die door oorzaken buiten hun schuld veel moeite ondervinden in het gewone voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en toch verder willen in de kunstzinnige richting. In het bijzonder richt de academie zich op jongeren met een autisme spectrum stoornis.
Prachtig museum, met veel werken van een van mijn favoriete kunstenaars: Vincent van Gogh.
Super database van europese kunst tot halverwege de 19e eeuw.
Ik kom er vooral om naar de Rembrandts te kijken (Joodse bruidje, Staalmeesters,...). Hoe het vernieuwde museum is zal ik de komende maanden gaan zien, want de tentoonstelling `Late Rembrandt' (feb-mei 2015) wil ik niet missen.
Schitterend museum, met informatieve site.
Museum met prachtige romaanse beelden. Onbekend maar zeer de moeite waard.
Deze site van de University of Michigan geeft links naar zeer veel en zeer verrassende bronnen. Veel links zijn verouderd, helaas.
Mooie galerie in Zevenaar, met veel werk in stock en kunstuitleen.
SLAK verhuurt werk- en woonruimten voor kunstenaars en culturele organisaties in Gelderland. Meer dan 1000 kunstenaars werken en/of wonen in een pand van SLAK, waaronder ik. Daarnaast huisvest SLAK creatieve bedrijven, theatergroepen, festivalorganisaties, galeries en dergelijke.
Bijzonder initiatief dat iedere kunstenaar een gratis website biedt, inclusief handige tools. Zeer veel kunstenaars hebben hier een site (ik ook: www.fwaaldijk.exto.nl). De kwaliteit is erg wisselend, maar dat heeft ook charme.
Mijn blog over kunst en alles daaromheen (engelstalig).
Mijn blog met ruim 200 geïllustreerde trijntjefop gedichten. Heel veel kunst, kunstenaars en links.
Verslagen van mijn lessen `Beeld en Wereld' aan de UnitAcademie (zie boven); sinds 2012 een persoonlijke blog over kunst in Nederlandse context.
Overheidsgids voor de cultuursector in Nordrhein-Westfalen. Veel kunstenaars hebben een vermelding, zoekbaar op discipline.
Bescheiden, mooi vormgegeven portal, ook met portfolio's.
Prettige en goed gesorteerde winkel voor kunstenaarsbenodigheden.
Prima winkel voor kunstenaarsbenodigdheden (ook veel kralen) in Nijmegen.
Grote en fijne winkel voor kunstenaarsbenodigheden in Rotterdam.

 

 

terug naar boven

Afbeeldingen en teksten © Franka Waaldijk 1982-2019, tenzij anders aangegeven. Met correcte toeschrijving is sharing op social media (waaronder websites en blogs) toegestaan voor persoonlijke niet-commerciële niet-politieke doeleinden. Klik voor privacy beleid.

facebook icon google plus icon